Dietna prehrana

Spoštovani starši otrok z alergijami in drugimi prehranskimi omejitvami,

dietno prehrano omogočamo na podlagi zdravniškega potrdila izbranega otrokovega pediatra, ki velja do preklica oz. dokler starši ne prinesete novega potrdila zaradi spremembe v dieti. V sodelovanju z vami in morebitnimi priloženimi navodili s strani pediatra oz. specialista alergologa, z Zdravstvenim domom Velenje in Pediatrično kliniko Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana nenehno iščemo ustrezne načine za prilagoditev dietne prehrane.

Dietni obroki so glede na vrsto alergije ali druge prehranske omejitve skrbno načrtovani in izpeljani iz dnevnega jedilnika zdravega otroka. Otroku tako dajejo čim manjši občutek drugačnosti ali prikrajšanosti v krogu sovrstnikov. Pripravi, transportu in ponudbi dietne prehrane namenjamo posebno skrb. Vsakemu otroku z alergijo ali drugimi prehranskimi omejitvami se posebej posvetimo in mu poskušamo ponuditi čim širši nabor živil ter jedi, ki izključujejo le zanj nevarne alergene.

Dieto lahko ukine samo otrokov pediater V tem primeru morate starši prinesti v vrtec ustrezno zdravniško potrdilo.

V primeru strogih izločitvenih diet priporočamo osebno srečanje in posvetovanje. Za vse dodatne informacije pokličite na telefonsko številko 03 898 24 06, 051 370 314 ali pišite na e-poštni naslov janja@vrtec-velenje.si.

Janja Pohorec, vodja prehrane