SREČNO SREČA!(NJE)

V slovarju slovenskega knjižnega jezika smo prebrali, da je sreča stanje duševnega in telesnega ugodja ob izpolnitvi želja in ciljev. Naša sreča je bila ob uspešno izpeljanem projektu leta velika. Želeli smo jo podeliti s starši, zato smo se odločili organizirati pohod.

To ni bil navaden pohod – bil je orientacijski pohod, v sodelovanju z Lovsko družino Škale in planinskim društvom Škale-Hrastovec!

Družina posameznega otroka (skupina OŠ Škale, enota Jurček) je morala na jurčkovi markirani poti poiskati 4 kontrolne točke ter uspešno opraviti zadane naloge, s čimer si je prislužila svojo Srečo na vrvici ob prihodu na cilj! Na vrhu Lubele nas je za nameček obiskala še skrivnostna gostja: terapevtka Špela s svojim konjem.

Srečni ples (FIT: Sreča na vrvici) so otroci zaplesali skupaj s starši. Obenem so si lahko ogledali razstavo lutk, ki so nastajale doma preko leta, v zastavljenem projektu Pika in njene prijateljice lutke. V režiji otrok in izvedbi ob pomoči staršev, so raznovrstne LUTKE – KONJI (iz različnih recikliranih materialov) odlično uspele!

Za veliko srečo je torej potrebno malo.

Ena izmed zapisanih misli staršev se glasi:

“…materiali za lutko so se našli po predalih in ideje so kar padale. Konj je sestavljen iz tetrapakov, časopisnega papirja, nogavic, volne, filca in nekaj nitk. Vmes smo imeli tudi majhno poškodbico, ker so škarje za grivo konja prehitro rezale, sanirano z obližem, vmes smo med rezanjem časopisa naleteli tudi na članek o znani Lipici in konjih in tisti dan smo ostali kar pri branju… ponosni smo, da lahko tako ljubko lutko-igračko izdelaš iz vsakdanjih stvari in že nekaj dni je to najbolj aktualna igrača, tako da je bila ideja o izdelavi konja super zamisel…”.

Pred nami so brezskrbne počitnice. Sreča na vrvici pa naj prav vse spremlja na mnogih poteh, kamorkoli že utegnejo peljati!

Pozdrav iz Jurčka