Zmajevsko presenečenje

Končno je prišla pomlad in z njo – zmaji! Zmajček Jurček nas je obiskal z nalogo, da izdelamo iz starega papirja novega. Re-ci-kli-ran-je. Kako zapletena beseda!

 Pa vendar nam je uspelo! Iz novega papirja smo za naše ljube mame pripravili presenečenje ob materinskem dnevu; ljuble cvetlične priponke smo jim podarili ob nastopu v domu KS Škale.

 Drugega zmaja smo obiskali v kinu. Kinozaver nas je sprejel z odprtimi rokami in nas pozval, da tudi sami narišemo svojo animacijo s super junakom. Razstava bo kmalu! Vabljeni.

 Toplo sonce nas kar kliče v naravo! Gibanje na prostem nas napolni s svežim zrakom in novo energijo. Veliko zahajamo v gozdno igralnico, telovadimo na igrišču, nedavno tega pa smo se na izlet odpravili s planinskim društvom Škale (Marjan Skaza in Egon Kodrun).

 Da je za zdravo življenje poleg gibanja, raznolike prehrane, pitja tekočine in počitka pomembno tudi sproščanje, nam je povedala medicinska sestra Polona iz ZD Velenje. Nekaj časa zase si enostavno moramo znati privoščiti!

 Nekdaj so ljudje živeli drugače, kot to počnemo danes. Ob obisku predice Pavle Krenker smo spoznali, kako so iz ovčje volne pred 80 leti nastajali preja, volnena nit in nato končni izdelki – nogavice, rokavice, jopice… Že kot osem let stara deklica se je učila presti na kolovrat, ki je bil takrat večji kot ona sama.

 Hvala vsem obiskovalcem, ki nesebično delite z nami svoja znanja in izkušnje!