Jurčkova pot na Lubelo

V Škalah smo v sredo, 5.6.2019, s slavnostim trakom otvorili Jurčkovo pot na Lubelo. Na ta način se je zaključil projekt vrtca Velenje v enoti Jurček  – Zavrtimo čas nazaj (Kaj skriva stara omara?), ko smo z otroki raziskovali način življenja ljudi nekoč in ga primerjali z današnjim. V goste smo preko celega leta vabili različne ljudi, ki so nam pri tem pomagali: predstavljali utrinke iz svojega otroštva, jih naučili kakšno staro igro, predali slasten recept, predstavili staro obrt, igrače, ki so si jih izdelovali sami, jih učili pesmi, izdelovati zvočila…

 Na Lubeli smo se družili s prijatelji iz Cirkovc, ki so se nam letos pridružili pri izvedbi letnega projekta.

 Jurčkova pot, ki jo otroci in strokovne delavke iz Jurčka podarjamo prihajajočim rodovom, je plod sodelovanja  s Planinskim društvom Škale-Hrastovec in Lovsko družino Škale. Obstoječa  pot je tako dobila jurčkove markacije, po kateri se lahko odpravi do lovske koče na vrhu prav vsak pohodnik, tudi najmlajši, saj vodi nezahtevna pot pretežno po gozdu in traja slabo uro hoda v eno smer.

 Za sodelovanje se še posebej zahvaljujemo predsedniku planinskega društva Primožu Rotovniku, lovcema Ervinu Dvorjak in Bojanu Miklavžina, družini Zaveršnik za domači kruh iz krušne peči, fotografu Beškovnik Miranu za odlične fotografije, mami Ireni Šaberl za bezgov recept, muzikantu s harmoniko g. Avbrehtu in vsem mnogim ostalim, ki so kakorkoli pripomogli k izvedbi prireditve. Hvala!