Obisk predsednika Boruta Pahorja

V mesecu aprilu je skupina 5 – 6 letnih otrok Vrtca Velenje iz enote Vrtiljak razpravljala o praznikih v naši državi. V procesu razmišljanja otrok je prišla na plan ideja o dnevu otrok.
Kaj vse bi počeli na ta dan, so otroci zapisali in poslali g. predsedniku Borutu Pahorju, misleč, da je on tisti »šef«, ki jim lahko pri izvedbi pomaga. Otroci so odgovor pričakovali in ga tudi dobili. Na njihovo veliko presenečenje jih je g. predsednik povabil na obisk v predsedniško palačo, kamor so se z avtobusom odpeljali v petek, 5. 6. 2015.
V Ljubljani so jih sprejeli nadvse lepo, jih pospremili v stavbo in jim razkazali prostore. Sledil je obisk predsednikove pisarne, kjer so mu lahko ponosno segli v roko, se z njim pogovarjali in zapeli nekaj pesmi.
Po tem so se udeležili okrogle mize v kristalni dvorani, kjer se je odprla razprava o tem, kako bi izgledal dan otrok, otroci so podajali svoja mnenja, odgovarjali na vprašanja, glasovali… Pri razpravi so sodelovali tudi Junior ambasadorji.
Predsednik je obljubil, da bodo dali možnost vsem otrokom v Sloveniji, da podajo svoje predloge za praznik otrok, ob koncu akcije pa se bo oglasil v Vrtcu Velenje, kjer bo razglasil, kakšna bo dokončna odločitev.
Obisk je potekal v sproščenem vzdušju, ni manjkalo smeha, duhovitih otroških pripomb, prav tako se je poleg ostalih otroških pesmi v kristalni dvorani razlegala naša himna Zdravljica.
Obisk se je po dveh urah zaključil, g. Borut pa je otroke pospremil vse do avtobusa. Prav po prijateljsko so kramljali z njim vse do odhoda, ko jim je v slovo poslal še poljubček.

Kako ponosni so bili naši otroci! Na njihovih obrazih sta sijala sreča in zadovoljstvo, v rokah pa plapolale zastavice, ki so jih izdelali že v vrtcu.
Kdo ve, kaj vse nas še čaka?
Pomembno je, da spodbujamo otroke k razmišljanju in izražanju ter jim dovolimo, da posežejo v svet odraslih tudi na svoj način.