Utrinki Jurček

KULTURA, GOZDNE ŽIVALI IN PTIČJI PUST

Februar je mesec, ki prinaša s seboj nekaj dni, ki jih v vrtcu praznujemo vsako leto. Druženje z mlajšima skupinama, lokalno skupnostjo, sodelovanje starši in osnovno šolo pa nam še dodatno bogati dogajanje v vrtcu.

Eden izmed njiih je kulturni praznik. Letos smo ga obeležili z ogledom predstave kamišibaj gledališča, v izvedbi strokovne delavke Tjaše, ki nam je predstavila Prešernovo delo: Povodni mož. Ob tem smo se urili v gledališkem bontonu, ki ga je potrebno poznati pred obiskom vsake kulturne prireditve.

V vrtcu nas je obiskal tudi lovec in oče Ervin, ki nas je popeljal po sledeh gozdnih živali v snegu, nam pripovedoval o svojih prigodah ter pomenu skrbi za živali pozimi, obenem pa smo živalim (zasledili smo lisico, srno, veverico in zajca) pustili presenečenje jabolčnih krhljev, ki so jih z veseljem pojedle. Seveda smo čez nekaj dni preverili!. Za ptice smo izdelali EKO krmilnice ter ugotovili, da v naši gozdni igralnici prebiva tudi detelj!

Ob koncu meseca pa smo v stilu pustnih norčij preganjali zimo, saj smo v skupinski (ptičji) pustni maski odšli na povorko preko vasi in s pesmijo priklicali na lica vaščanov smeh in zadovoljstvo.